Din realkompetanse er gull verdt – skaff deg et kompetansebevis!

Camilla Tomren.JPG

Kompetansefondets konferanse 13. oktober: Trenger «livets skole» også et kompetansebevis?

30 år gamle Camilla Tomren var for få år siden, én av 500 000 ansatte i norsk arbeidsliv uten formell kompetanse. På grunn av mangel på konsentrasjon og motivasjon, droppet hun tidlig ut av skolen og ble slik en del av den dystre statistikken over økt frafall. Hun begynte å jobbe med salg, forsøkte også å ta opp igjen fag som privatist uten å lykkes, men på grunn av arbeidserfaring, fikk hun til slutt fast stilling i en barnehage. – Med dette fikk jeg en ny plattform. Og spurte meg selv hva har jeg lyst til å gjøre? I en av jobbene ble hun også spurt om å være tillitsvalgt og ble slik en del av fagbevegelsen.
          Slik startet Camilla fortellingen om seg selv på konferansen som styret i Kompetansefondet HK-AAF arrangerte 13. oktober. Konferansen var rettet mot ansatte HK-medlemmer og arbeidsgivere som er omfattet Landsoverenskomsten HK-AAF og hadde som tema Trenger «livets skole» også et kompetansebevis? Spørsmålet ble stilt på bakgrunn av hva ansatte og arbeidsgivere må bryne seg mest på om dagen: Omstilling i norsk arbeidsliv. Dette gjelder også foretakene i arbeiderbevegelsen. Er vi godt nok forberedt?

Les hele artikkelen her

  • Les mer om Kompetansefondets Konferanse her
  • Les mer om Kompetansefondet HK-AAF her